Legis - Soft legislativ

 

Am uitat parola | Vreau cont

Testeaza gratuit
<< Martie 2024 >>
L M M J V S D
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Alegeti ziua din calendar pentru a vedea intrarea in vigoare sau abrogarea actelor normative pe zile
Eurolegis
eurolegis
Aplicatia EuroLEGIS, dezvoltata de CTCE P. Neamt, ofera utilizatorilor o perspectivă de ansamblu asupra Legislatiei Uniunii Europene si permite accesul concret si contextual la legislatia UE, textul actelor este vizualizat in limba engleza, franceza, germana, italiana si romana.

eurolegis poza mica

 

Accesul la legislatia UE se face pe baza unor algoritmi de cautare, folosind filtre specifice legislatiei comunitare (numar, an si tip act; tematica; publicatie; cuvinte cheie; etc.).

Peste 40 % din actele Uniunii Europene sunt traduse in  limba romana.

In comparatie cu alte aplicatii din domeniu, CTCE P. Neamt integreaza aceasta aplicatie in contextul legislatiei romanesti. EuroLEGIS trateaza intr-un mod aparte actele legislatiei europene care fac referire la legislatia romaneasca.

Aplicatia furnizeaza utilizatorului o echivalenta intre cele doua legislatii (legislatia europeana si legislatia romaneasca), permitand o mai buna intelegere a procesului legislativ.


In conditiile in care, textul actelor normative din legislatia europeana la care se face referire in legislatia romaneasca, nu este publicat in Monitorul Oficial, ci doar se face trimitere la ele, programul informatic EuroLEGIS, proiectat in cadrul firmei noastre, pune fata in fata cele doua legislatii si permite consultarea actelor normative ale Uniunii Europene in paralel cu cele din legislatia noastra.

 

Aplicatia ofera o perspectiva de ansamblu a rolului si a activitătilor actorilor principali in procesul decizional si in procedurile legislative conexe ale UE, contribuind astfel la asigurarea unei mai mari transparente in legislatia UE.

 

Acest modul ofera informatii privind rolul si activitatile actorilor principali in procesul decizional si in procedurile legislative conexe ale Uniunii Europene:

  • Consiliul Uniunii Europene
  • Comisia Europeana
  • Parlamentul European
  • Comitetul Economic si Social
  • Comitetul Regiunilor
  • Curtea Europeana de Justitie si Tribunalul de Prima Instanta
  • Curtea Europeana de Conturi.

 

Legislatia UE este grupata pe domenii si tematici, in acest fel putandu-se selecta doar un anumit domeniu sau numai o anumita tematica.Rezumatul tuturor actelor legislative europene este tradus in limba romana iar textul este vizualizat in limba engleza, franceza, germana si italiana.

Pentru fiecare act se furnizeaza informatii despre emitent, publicatia in care a aparut, tematica la care a fost incadrat precum si o fisa a actului cuprinzand lista actelor UE cu care interactioneaza in sensul modificarilor, completarilor, etc.
Pentru o consultare completa si comparativa se fac trimiteri directe la legislatia romaneasca apartinand unor domenii si tematici similare.

Legatura directa dintre legislatia romaneasca si legislatia UE se face prin accesarea butonului tematica similara, din fereastra de selectare tematica sau prin bifarea optiunii acte la care se face referire in legislatia romaneasca


Totodata, din lista actelor din legislatia europeana selectate sau cautate, se poate face trecerea directa la legislatia romaneasca, prin accesarea butonului legis.romaneasca.
DICTIONAR ENGLEZ -ROMAN- permite selectarea unui cuvant din legislatia UE si traducerea acestuia in limba romana, cu posibilitatea de a selecta din legislatia romaneasca actele care contin cuvantul tradus.

eurolegis 5

 

Accesul la legislatia UE se face pe baza unor algoritmi de cautare, folosind filtre specifice legislatiei comunitare:

  • numar, an si tip act
  • tematica comunitara
  • publicatia act (Jurnalul Oficial)
  • cuvinte cheie (in text sau in rezumat)
  • acte in vigoare
  • acte care fac referire la legislatia romaneasca.

Aplicatia EUROLEGIS furnizeaza utilizatorului o echivalenta intre legislatia europeana si legislatia romaneasca doar in cazul in care aveti sau achizitionati si programul de consultare legislativa LEGIS. In caz contrar, beneficiati doar de consultarea legislatiei europene nu si de facilitatile oferite de legatura directa dintre LEGIS si EUROLEGIS.
În cazul în care sunteti interesati de produsul nostru de introducere si consultare a legislatiei europene sau doriti detalii suplimentare va rugam sa ne contactati.

 

 


 

Acte normative importante

  1. Codul Fiscal (Actualizat IAN 2017)
  2. Norme Cod Fiscal (Actualizat IAN 2017)
  3. Legea Pensiilor 263/2010 (Actualizata 01.IAN.2017)
  4. Click aici pentru alte acte...

Modele contracte

  1. Contract de comodat
  2. Contract de concesiune
  3. Click aici pentru alte modele...

Acte necesare pentru:

  1. Obtinerea permisului auto
  2. Obtinere autorizatie de mediu
  3. Click aici pentru alte autorizatii...