Legis - Soft legislativ

 

Am uitat parola | Vreau cont

Testeaza gratuit
<< Martie 2024 >>
L M M J V S D
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Alegeti ziua din calendar pentru a vedea intrarea in vigoare sau abrogarea actelor normative pe zile
EUROJURISPRUDENTA

eurojurisprudenta mica

 

O aplicatie noua lansata de C.T.C.E SA Piatra Neamt in anul 2009, ce vine sa completeze suita de aplicatii juridice cu informatii la zi din Jurisprudenta Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene.

Alaturi de EUROLEGIS, aplicatia EUROJURISPRUDENTA este instrumentul perfect pentru utilizatorii interesati in domeniul legislatiei Europene.

Curtea de Justiţie a Comunităţilor Europene reprezintă instituţia jurisdicţională comunitară.

Ea este compusă din trei instanţe: Curtea de Justiţie, Tribunalul de Primă Instanţă şi Tribunalul Funcţiei Publice, a căror misiune esenţială este de a examina legalitatea actelor comunitare şi de a asigura interpretarea şi aplicarea uniformă a dreptului comunitar.

Prin intermediul jurisprudenţei sale, Curtea de Justiţie a stabilit obligaţia administraţiilor şi a instanţelor naţionale de a aplica integral dreptul comunitar în cadrul sferei lor de competenţă şi de a proteja drepturile conferite de acesta cetăţenilor (aplicarea directă a dreptului comunitar), lăsând inaplicabilă orice dispoziţie contrară din dreptul intern, anterioară sau ulterioară normei comunitare (supremaţia dreptului comunitar asupra dreptului naţional).

Dreptul comunitar este direct aplicabil tuturor tribunalelor statelor membre. Din această perspectivă, rolul Curţii de Justiţie împreună cu Tribunalul de Primă Instanţă este de a asigura protecţia jurisdicţională privind sistemul juridic.

Misiunea esenţială o constituie asigurarea respectării dreptului comunitar în interpretarea şi aplicarea atât a Tratatelor, cât şi a activităţilor comunitare. Tribunalul de Primă Instanţă a fost instituit în anul 1989 cu scopul de a uşura munca voluminoasă a Curţii de Justiţie. Obiectivul l-a constituit nu doar consolidarea protejării intereselor indivizilor prin instituirea unui dublu grad de jurisdicţie, dar şi de a prelua o parte din munca Curţii de Justiţie, permiţând acestei instituţii de a se concentra asupra sarcinii sale esenţiale.


 

Acte normative importante

  1. Codul Fiscal (Actualizat IAN 2017)
  2. Norme Cod Fiscal (Actualizat IAN 2017)
  3. Legea Pensiilor 263/2010 (Actualizata 01.IAN.2017)
  4. Click aici pentru alte acte...

Modele contracte

  1. Contract de comodat
  2. Contract de concesiune
  3. Click aici pentru alte modele...

Acte necesare pentru:

  1. Obtinerea permisului auto
  2. Obtinere autorizatie de mediu
  3. Click aici pentru alte autorizatii...